2013. október 17.

Nagyon termékeny napunk volt

Okt. 17. - Takács Hajni

Sziasztok!
Csatlakozom az élménybeszámolóhoz, a szerdai csapat nevében.

Az esős idő dacára Máté, Tomi, Kármen (Lucio húga) és Ramóna már vártak minket :-) A fiúk Lacinál és Ferinél, a lányok nálam táboroztak le. Rögtön hozzá is láttunk a Süss fel naphoz (0 és 1. ujjal), amit Kármen hamar megunt, így át kellett térnünk az általa egyfolytában énekelt Nyuszi ül a fűben-re, amit akkurátusan el is játszottunk, majd a ritmusát elhegedültük. Megfontolandó az ovisoknál mondókákat mondani/tanítani/ majd ritmusukat hegedülni. Később- miután megbeszéltük, hogy a nyuszi most alszik egyet- bepróbálkoztam a balkéz ujjainak lerakásával (1-2-3-4-), majd Ramónánál a "Nyuszi ül..."ritmusára próbáltuk ugyanezt. Meglepően sikeres volt. 

A későbbiekben csatlakoztak hozzánk nagyobbak is; köztük volt egy nagyon ügyes kisfiú( Jakab Tomi), akivel az ujjak lerakása, majd a Süss fel nap után elkezdtük a Hull a pelyhest is.70%-ban megtanulta!! 

Megérkeztek a Nagyok is, akik Lacinál, Ferinél kötöttek ki; Hull a pelyhes alsó szólamot, Csillagok, csillagok -at, Érik a ropogós-t, illetve Ferinél jazz-t játszottak. Közben nálam Nati (aki korábban csellózott) hegedűn megtanulta a Hull a pelyhest :-) Laci ötletére (aki időközben Tominak is - Lucio öccse- megtanította a Hull a p..-t), az épp ott lévőkkel összejátszottuk az „opuszt”, először unisono, majd később Árpi, Lucio alsó szólam kíséretével. Érdemes többször halkan is eljátszani, az intonáció miatt. 
Ezt követően Lucio bemutatta a "Megy a gőzőst", majd Sanyi teljesen megtanulta a "Már minálunk babám" és a "Jól megy dolga" c. nótákat. Sanyinál csináltam, de szerintem a többi nagynál is beválik, ha a dalok eljátszása előtt beállítjuk a balkezet az adott fogásoknak megfelelően (hol a kis szekund..), illetve ha egy-két hevenyészett ujjgyakorlatot játszunk. Meglepően kitisztult!

A tegnap kevésbé pozitív hozadéka, hogy a kis irodát be kellett zárni, mivel néhány ott tárolt játék a szomszéd házban kötött ki..., így egy teremmel kevesebbet használhatunk.
Mindhármunk nevében úgy gondolom, nagyon termékeny napunk volt a tegnapi. Sok ilyet kívánok a gyerekeknek és magunknak! :-))
Jó "munkát" mára!

p.Hajni


Nincsenek megjegyzések: