2013. július 16.

Első hét! Kezdődjék hát! - 2. nap

Július 16. kedd

10 órakor megint kivonultunk Marcival a kereszteződéshez, a kereszt tövében megint rázendítettünk az Ungaresca-ra, összemuzsikáltuk az ifjúságot. Ez a szertartás aztán állandósult a hét folyamán. (Nem véletlen nyomatjuk az Ungarescat, ragadjon jól meg a fülükben, hisz egy héten belül, ha már egyenletesen tudnak húzni egy üres húrt, ez lesz első "darabjuk".) 
Ma a cselló bemutatás volt a főattrakció, összehasonlítottunk a hegedűvel, meghallgattuk, hogy mit jelent az, hogy 3 húrja ugyanaz, de mégis más (mit jelent az, hogy oktáv különbség). Tanulgattunk továbbá olyan ritmusokat, mit pl. cikázik a villám, meg bóbita, meg fut, robog a kicsi-kocsi, visszatapsolni, felismerni (4 sarok, 4 ritmus), szellemhegedűn játszani (Suzuki után szabadon), és énekeltünk az egy boszorkáról, meg a három fiáról. (Hú de ciki: ott jöttem rá, hogy elfelejtettem a szöveget, s rosszul tanítottuk! Azt most pár nap után ember legyen a talpán, aki kiveri belőlük, hogy nem "egyik iskolába megy", hanem "iskolába JÁR"). A mai órát is "mozi" zárta (a tegnapi videó újra, hadd menjen fülükbe a zene).
A létszám ma is a tegnapihoz hasonló volt, zömmel, ha nem is kizárólag, ugyanazokkal a gyerekekkel. 
Ebéd után elmentünk a 100-as boltba anyagbeszerző-körútra. Vettünk hegedű-barkácsoláshoz kartont, ragasztót, ollót, dekorációhoz festéket, zsírkrétát, vállpárnának fürdőszivacsot, gumit. Hihetetlen mi minden "hangszeralkatrészt" beszerez az ember egy ilyen vegyesboltban Kacsintás. Csupán damilért (vonószőr) és farúdért (pótvonó) kellett továbbállni, de azokat is beszereztük rövidesen Monoron. Kani kollégánk, az ezermester mindenes pedig, igaz most fél keze gipszben van, mégis elvállalta, hogy elintézi a falécek kifűrészelését.




Nincsenek megjegyzések: