2013. július 20.

Első hét! Kezdődjék hát! - Összegzés

Összegzés

Mindennel együtt tehát elégedetten zárhattuk az első hetet, és minden reményünk megvan rá, hogy lesz koncert augusztus végén! Az érem másik oldalán érzem viszont, hogy nagyon észnél kell lennünk, világosan át kell gondolnunk, kinek mikor mit engedünk, mit nem, mert folyamatosan feszegetik a határokat. ("De ő is, akkor én miért nem??" e mondat és variációi az, amit leggyakrabban hallok a hangárban.) A hangszerek épsége és a rendezett tanulási feltételek érdekében muszáj összehangolnunk stratégiáinkat, hogy átlátható, támadhatatlan, mindenki felé méltányos, rendezett keretek között tudjuk tartani a programot. 
Néhány megszívlelendő tanács nekem:
  1. kicsiknél vonótartást ne hüvelykkel kezdjem, hanem pálcára ujjak ráfektetésével, különben sosem verem ki a görcsöt belőlük.
  2. beszéljek tőmondatokban, mert az első vesszőnél elvesztik a fonalat (Bea tanácsai)
  3. a nagyokkal ne kiabáljak, mert elvesztem a tekintélyemet (Marci) 
Péntekre érzem, kerülget a betegség, a hangom kezd elmenni, jobb a hétvégén nem menni sehová, muszáj kipihenni magam hétfőig! (így legalább van időm blogot írni, csak legyen, aki elolvassa Kacsintás). 
Mind e közben körül-belül 50 felé áll a fejem, kikkel kéne beszélni, honnan, hogyan, mennyiért hangszereket kölcsönözni, barkácsolni, venni, szakmai kérdéseket megbeszélni, tervezni, további segítőket megszólítani (Bea következő két hétben nincs).


Nincsenek megjegyzések: